Documentaire Crazywise

Deze documentaire gaat over “geestesziek” zijn in de westerse wereld en op andere plaatsen in de wereld. Bij ons wordt er vooral biochemisch gekeken en is de eerste beweging gericht op medicatie. Bij inheemse volkeren wordt er anders gekeken en kan het zijn dat jouw wanen een roep van je ziel zijn om je op het spirituele pad te begeven; de weg naar binnen te bewandelen om je authentieke zelf aan jezelf te tonen.

De film laat zien wat ik al langer weet: veel (maar niet alle) mensen met een etiket (inmiddels kent de DSM-5 365 stoornissen) zijn hooggevoelig en ondervinden problemen om hiermee om te gaan in onze technologische samenleving. De onderdrukking van hun hooggevoeligheid om maar mee te kunnen draaien in deze maatschappij is vaak wat de klachten veroorzaakt.

Hooggevoeligheid gebruik ik in deze terminologie bewust, al hou ik niet van dergelijke labeltjes, want hooggevoeligheid is niet gebalanceerde gevoeligheid. Er is dan teveel gevoel of spirit omdat er geen gebalanceerde goede body, mind en spirit connectie is. Iedereen is feitelijk gevoelig maar vaak zit ons denken in de weg.

Anders jezelf kunnen en mogen zijn in de maatschappij, zonder jezelf erbuiten te hoeven sluiten. Want de meeste vluchten nog steeds in gelijkgestemde gemeenschappen waar ze zich veilig voelen om anders te zijn omdat daar iedereen anders is of trekken zich soilitair helemaal terug. 

Daarom is ons kantelhuis een tijdelijke en dynamische community
 
Want het is altijd de bedoeling om met de kennis , tools en de voeding die mensen hebben gekregen weer terug te gaan de maatschappij in.
Even tijdelijk samen zijn met mensen die allemaal bezig zijn met delen en liefde geven om op te kunnen laden. En van daaruit weer terug je bijdrage leveren in de maatschappij door de tools te delen met anderen die op jouw pad komen.

Een absolute aanrader. De film duurt ongeveer anderhalf uur. Wachtwoord voor Vimeo is CWDUTCH.