Activiteitenprogramma

Activiteiten

Ieder mens is uniek, vandaar de keuze voor maatwerk

In ONS Kantelhuis willen we graag een gevarieerd en wisselend aanbod met workshops en activiteiten aanbieden, gebaseerd op de elementen uit de natuur. Bij de intake wordt gekeken welke elementen uit balans zijn en daar  wordt vervolgens een maatwerkadvies omheen gemaakt met activiteiten.

HET HART
Het hart waar alles samenkomt, wordt gevormd door spycho-educatie aan de hand van PRI,  Healing Rhythms (Rhythmic Music, Voice and Movement for Social and Emotional Development), Mindfulness en achtergrond informatie over de natuurwetten. Dit zijn individuele- en groepsbijeenkomsten waarbij de nadruk ligt op groepsdynamiek en het stuk bewustwording van  het ontstaan van de huidige persoonlijke problematiek waarmee de tijdelijke bewoner kampt en hoe hier op gezonde en verantwoordelijke wijze mee om te gaan.

Aarde  staat voor stabiliteit en zekerheid maar ook voor voorzichtigheid en angst. Aarde is het element van de zintuigen en is erg gehecht aan ego maar ook aan materiële dingen zoals geld, een dak boven je hoofd, een baan en het jezelf kunnen onderhouden. Aarde zorgt voor structuur en gaat over het fysieke aspect zoals lichamelijke gezondheid, dankbaarheid en overgave. Aarde geeft aan waar je zekerheden liggen, je (zelf)vertrouwen of je gebrek daaraan.

Het element aarde kan vertegenwoordigd worden door bijvoorbeeld; tuinieren, koken, toegepaste PRI, aanleg en onderhoud voedselbos, houtbewerking, beeldhouwen, wandelcoaching, medicinale kruiden verwerken*

Vuur  laat zien waar je ambities naartoe gaan, waar je passie ligt maar ook je kracht en je valkuilen. Vuur gaat over groei, verlangen en idealisme. Vuur is het element van de wil, het doorzettingsvermogen, de levenskracht, daadkracht en actie. Deze actie wordt vooral gestuurd door emoties en niet zozeer door berekening of overzicht. Eerst doen, dan denken. Vuur staat verder nog voor macht, seksualiteit, autoriteit en verandering.

Het element vuur kan vertegenwoordigd worden door bijvoorbeeld: vuurbijeenkomsten, vuurloop, dansen, zingen, tantra, sporten, poweryoga

Water zorgt voor plezier en blijdschap maar gaat vooral om de emotionele reactie op een bepaalde gebeurtenis. Een rivier kan kabbelen maar ook wild en woest zijn zoals een zee een tsunami kan vormen. Water representeert onze verlangens en onze angsten en zegt veel over artistieke en creatieve ontwikkeling en verbeeldingskracht maar gaat ook over vriendschap- en liefdesrelaties, huwelijk, gezin en familie.

Het element water kan vertegenwoordigd worden door bijvoorbeeld: yinyoga, PRI gevoelswerk, creatieve therapie, drumtherapie, therapie met paarden*

Lucht  staat voor het denken, het intellect, de logica, de geest, psychische vaardigheden maar ook voor communicatie. Het betreft reizen en vrijheid maar ook het vergaren van kennis, leerprocessen en examens.  Lucht helpt bij het verwerken van teleurstellingen.

Het element lucht kan vertegenwoordigd worden door bijvoorbeeld: breathwork, geweldloze communicatie, familieopstellingen, biologika, medicijnwiel*

Spirit, ook wel aangeduid als het element Ether heeft alles te maken met zingeving, ons hoger bewustzijn en onze persoonlijke beleving van en ervaring met de bron van ons bewustzijn.

Het element spirit kan vertegenwoordigd worden door bijvoorbeeld: mindfulness; meditatie, yoga, drummen, sweatlodges, visualisatie*

*Uiteraard zijn dit slechts voorbeelden en is er een ruimer aanbod mogelijk

Wij komen graag alvast in contact met externe partijen die onze visie ondersteunen en denken een actieve bijdrage te kunnen leveren aan ons activiteitenprogramma. We informeren je graag over de voorwaarden en mogelijkheden.

 
“Where I come from we say that rhythm is the soul of life, because the whole universe revolves around rhythm, and when we get out of rhythm, that’s when we get into trouble.”

— Babatunde Olatunji