De big WHY van Quinta

Wat maakt toch dat ik deze kanteling zo graag wil realiseren?

Dat heeft te maken met alle kansen die ik zelf heb gehad om uit relationeel geweld, uit de armoede en uit de valkuil van angst en gevoel ‘niet goed genoeg te zijn’ te kunnen komen. Dat begon voor mij op de dag dat ik mezelf terug vond bij het Blijf van mijn Lijf huis. Letterlijk en figuurlijk. Daar stond ik dan, met mijn jongste kind in de buggy, een tas met kleren en verder niets. Mijn huis opgegeven, mijn ander twee kinderen veilig ondergebracht bij hun familie en met mijn jongste op weg naar een nieuw leven. Een leven die in het teken stond van meZelf weer vinden. Want ergens onderweg was ik meZelf kwijt geraakt. Bij het Blijf van mijn Lijf huis kreeg ik de ‘time out’ die ik nodig had en ik pakte alle kansen op die me werden aangeboden. Zo ben ik gestart met een cursus voor ‘verwerking van lichamelijke, geestelijke en seksuele mishandeling’. Ik greep alle kansen aan die er maar waren, want een ding was voor mij helder. Dit nooit meer! En niet in de eerste plaats voor mijZelf, maar voor mijn drie kinderen. Zij zouden dit nooit meer mogen meemaken.

Via hen, redde ik ook mijZelf. Dat heb ik later pas goed begrepen. Kiezen voor mijZelf was iets wat ik had afgeleerd. Want dat was, had ik begrepen, egoïstisch en van egoïstische kinderen houden mamma’s en pappa’s niet was de boodschap die ik had begrepen. Kiezen voor mijn kinderen kon ik wel. Gelukkig maar! Ik was en ben dankbaar voor de steun die ik toen kreeg en wilde ook weer iets terug kunnen geven. Dus toen ik inmiddels weer een eigen huisje had en mijn kinderen weer bij elkaar terug bij mij waren en er een oproep kwam voor deelnemers aan een allereerste cliëntenraad voor de vrouwenopvang, toen zei mijn hart direct Ja.. natuurlijk wil ik hieraan meedoen!

Meehelpen om de vrouwenopvang nog beter te maken voor al die vrouwen die onze steun zo hart nodig hebben. Want dat er ook dingen verbeterd konden worden, dat zag ik ook. Dit is inmiddels 20 jaar geleden.  Nooit gedacht dat ik alles wat ik heb geleerd in de afgelopen 20 jaar zou samenlaten komen in zo’n prachtige en gewaagde droom.