Community met meerwaarde

Leven met aanzienlijke meerwaarde

ONS Kantelhuis is naast een maatschappelijk opvangproject tevens een betaalbaar innovatief toekomstgericht community project met meerwaarde. Wat HARD nodig is en waar het HART nodig is!

Door de knellende woning- en banen markt is er naast acute nood ook een grote belangstelling voor andere  leefvormen. Dit is goed te zien in de tiny house beweging die  steeds meer gehoor krijgt in diverse steden. De experimentele tijdelijke woonconcepten schieten dan ook als paddestoelen de grond uit, evenals de daarmee gemoeide prijzen.

Door het combineren van een opvangproject met een duurzaam en betaalbaar community project nemen wij een unieke positie in deze beweging in. Een sociale beweging met significante meerwaarde voor zowel onze communityleden als onze tijdelijke gasten.

Zo maken de tijdelijke gasten gebruik van de expertise van onze community leden en krijgt het  voor onze communityleden ook een duidelijke meerwaarde omdat de tijdelijke gasten weer teruggeven in de vorm van ondersteuning op de gezamelijke voorzieningen zoals de moestuin, het voedselbos en indien gewenst ondersteuning bij diverse activiteiten en klussen.

Voor de community leden is er het voordeel van centrale inkoop, gebruik van workshop- en vergader-ruimten en uiteraard het genot en vruchtgebruik van voedselbos, moestuin, kruidentuin en fruitgaard.

Wij starten in eerste instantie met een drietal vormen.

Element Plaats
Dit is voor community leden die naast een fijne plek ook op zoek zijn naar actieve en zinvolle tijdsbesteding. Huurders blijven autonoom maar komen overeen om 10-15 uur per week actief mee te helpen aan het vaste programma aanbod voor onze tijdelijke bewoners. Deze actieve inzet wordt beloont met een +huurkorting.

Meerwaarde Plaats
Dit is voor community leden die naast een fijne plek en gedeelde voorzieningen  ook zakelijk gebruik willen gaan maken van de faciliteiten en het netwerk van ONS Kantelhuis

Offgrid Plaats
Dit is voor community leden die minimalistisch, duurzaam en volledig offgrid willen  en daarnaast ook gebruik willen maken van de gedeelde voedselvoorzieningen, postadres, gezamelijke inkoop en communitycohesie.

Wil je hier graag meer informatie over ontvangen, abonneer je dan op onze verblijven met meerwaarde nieuwsbrief