Wonen met meerwaarde

  1. Wonen, werken en leven met aanzienlijke meerwaarde

ONS Kantelhuis is naast een maatschappelijk opvangproject tevens een betaalbaar innovatief toekomstgericht woonconcept met meerwaarde. Wat HARD nodig is en waar het HART nodig is!

Door de knellende woning- en banen markt is er een grote belangstelling voor andere woon- en leefvormen. Dit is goed te zien in de tiny house beweging die  steeds meer gehoor krijgt in diverse steden. De experimentele tijdelijke woonconcepten schieten dan ook als paddestoelen de grond uit.

Door het combineren van een welzijnsproject met een duurzaam en betaalbaar woonconcept nemen wij een unieke positie in deze beweging in. Een beweging met significante meerwaarde voor zowel onze vaste als onze tijdelijke bewoners.

Zo maken de tijdelijke bewoners gebruik van de expertise van onze vaste bewoners en krijgt het wonen voor onze vaste bewoners ook een duidelijke meerwaarde omdat de tijdelijke bewoners weer teruggeven in de vorm van ondersteuning op de gezamelijke voorzieningen zoals de moestuin, het voedselbos en indien gewenst ondersteuning bij activiteiten.

Voor de vaste bewoners is er het voordeel van centrale inkoop, gebruik van workshop- en vergader-ruimten en uiteraard het genot en vruchtgebruik van voedselbos, moestuin, kruidentuin en fruitgaard.

Het wonen bij ONS Kantelhuis draagt bij aan:

Communitybuilding
Maatschappelijke betrokkenheid
Welzijn
Duurzaamheid
Bewustwording
Zelfstandigheid
Kostenbesparing

Wij denken in eerste instantie aan een drietal vormen.

Element wonen
Dit is voor bewoners die naast woongenot met meerwaarde ook op zoek zijn naar actieve en zinvolle tijdsbesteding. Huurders blijven autonoom maar komen overeen om 10-15 uur per week actief mee te helpen aan het vaste programma aanbod voor onze tijdelijke bewoners. Deze actieve inzet wordt beloont met een +huurkorting.

Meerwaarde wonen
Dit is voor bewoners die naast woongenot met meerwaarde en een gedeelde voedselvoorziening ook zakelijk gebruik willen gaan maken van de voorzieningen en het netwerk van ONS Kantelhuis

Offgrid wonen
Dit is voor bewoners die minimalistisch, duurzaam en volledig offgrid willen gaan wonen en daarnaast ook gebruik willen maken van de gedeelde voedselvoorzieningen, postadres, gezamelijke inkoop en communitycohesie.

Je pacht bij ONS Kantelhuis je eigen kavel waarop je een ongefundeerde minimalistische woning kunt realiseren, je blijft autonoom en bent vrij in het kiezen van een eigen of woningleverancier of je kunt je ultieme droom realiseren en offgrid bouwen  en zo je  carbon footprints verminderen

Wil je hier graag meer informatie over ontvangen, abonneer je dan op onze wonen met meerwaarde nieuwsbrief