Leefomgeving met meerwaarde

  1. Wonen, werken en leven met aanzienlijke meerwaarde

ONS Kantelhuis is naast een maatschappelijk opvangproject tevens een betaalbaar innovatief toekomstgericht verblijfsconcept met meerwaarde. Wat HARD nodig is en waar het HART nodig is!

Door de knellende woning- en banen markt is er een grote belangstelling voor andere  leefvormen. Dit is goed te zien in de tiny house beweging die  steeds meer gehoor krijgt in diverse steden. De experimentele tijdelijke woonconcepten schieten dan ook als paddestoelen de grond uit.

Door het combineren van een welzijnsproject met een duurzaam en betaalbaar verblijfsconcept nemen wij een unieke positie in deze beweging in. Een beweging met significante meerwaarde voor zowel onze vaste als onze tijdelijke gasten.

Zo maken de tijdelijke gasten gebruik van de expertise van onze vaste gasten en krijgt het verblijven voor onze vaste gasten ook een duidelijke meerwaarde omdat de tijdelijke gasten weer teruggeven in de vorm van ondersteuning op de gezamelijke voorzieningen zoals de moestuin, het voedselbos en indien gewenst ondersteuning bij diverse activiteiten.

Voor de vaste gasten is er het voordeel van centrale inkoop, gebruik van workshop- en vergader-ruimten en uiteraard het genot en vruchtgebruik van voedselbos, moestuin, kruidentuin en fruitgaard.

Het wonen bij ONS Kantelhuis draagt bij aan:

Communitybuilding
Maatschappelijke betrokkenheid
Welzijn
Duurzaamheid
Bewustwording
Zelfstandigheid
Kostenbesparing

Wij denken in eerste instantie aan een drietal vormen.

Element Verblijf
Dit is voor vaste gasten die naast verblijfsgenot met meerwaarde ook op zoek zijn naar actieve en zinvolle tijdsbesteding. Huurders blijven autonoom maar komen overeen om 10-15 uur per week actief mee te helpen aan het vaste programma aanbod voor onze tijdelijke bewoners. Deze actieve inzet wordt beloont met een +huurkorting.

Meerwaarde Verblijf
Dit is voor vaste gasten die naast verblijfsgenot met meerwaarde en een gedeelde voedselvoorziening ook zakelijk gebruik willen gaan maken van de voorzieningen en het netwerk van ONS Kantelhuis

Offgrid Verblijf
Dit is voor vaste gasten die minimalistisch, duurzaam en volledig offgrid willen verblijven en daarnaast ook gebruik willen maken van de gedeelde voedselvoorzieningen, postadres, gezamelijke inkoop en communitycohesie.

Je huurt bij ONS Kantelhuis je eigenruime kavel (met jaarlijkse verlenging) waarop je een ongefundeerde minimalistisch bouwwerk kunt realiseren, je blijft autonoom en bent vrij in het kiezen van een eigen leverancier of je kunt je ultieme droom realiseren en offgrid bouwen  en zo je  carbon footprints verminderen

Wil je hier graag meer informatie over ontvangen, abonneer je dan op onze verblijven met meerwaarde nieuwsbrief