De locatie

Het einde van een zoektocht …

Dat ene plekje voor ons eerste Kantelhuis. Een plaats zonder haast. Een plaats om tot jezelf te komen. Dat is wat je bij Ons Kantelhuis kunt vinden… In een rustig en vriendelijke dorpje in de kop van Groningen, gelegen aan de oude zeedijk van de Lauwerszee is dat ene plekje waar we naar zochten gevonden. Het voormalig camping terrein  en herberg bevindt zich in een prachtige landelijke omgeving en is omzoomd door wel 35 soorten bomen en struiken, waarvan vele al eetbaar zijn en we dit in de toekomst zullen uitbreiden zodat het een waar overvloedig voedselbos gaat worden.

Vlakbij  begint een uniek natuurgebied: Nationaal Park het Lauwersmeer, met Schotse Hooglanders, vossen, Konikpaarden, orchideeën en vooral: heel veel vogels waaronder de zee-arend die hier broedt. Het Lauwersmeer is onweerstaanbaar voor elke natuurliefhebber, het is in 1969 ontstaan door inpoldering van de Lauwerszee. Het Lauwersmeer is een van de laatste plekken in ons land waar het nog echt donker wordt, waardoor je ‘s nachts gewoon de heldere sterrenhemel kunt zien. Op sommige dagen is hier zelfs het Noorderlicht te zien! Daarom is in 2016 het Nationaal Park Lauwersmeer uitgeroepen tot Dark Sky Park, een internationale toekenning aan plekken waar het nog echt donker is. Omdat duisternis van groot belang is voor zowel mens als dier.

Bossen, weidegrond, rietvelden en natuurlijk veel water bieden er plaats aan zeldzame plantensoorten en talrijke dieren.. Voor honderdduizenden vogels is het Lauwersmeergebied een groot rust-, broed-, foerageer- en overwinteringgebied geworden. Een mooie plek dus om tot rust te komen en weer tot jezelf te komen voordat je je vleugels weer uitslaat.

Rondom het Lauwersmeer tref je een van de oudste cultuur-landschappen van Nederland aan met een zeer rijke culturele historie.