De big WHY van Sandra

Toen ik na een relatie met een narcist en pathalogisch leugenaar alles kwijt was geraakt, kwam ik met mijn drie kinderen op staat te staan met een flinke schuld die hij had achtergelaten. Ik was in één klap alles kwijt, mijn huis, mijn bedrif en ook mijn inkomen. Voor mij brak toen de donkerste periode in mijn leven aan waarin ik tot het uiterste moest gaan van mijn krachten. Bloggen en van me afchrijven hield me toen op de been en iemand zag dat zielig hoopje mens door een van mijn razende blogs over het  “sociale vangnet” hier in NL en bood me hulp aan in de vorm van een kostenloos verblijf van 2 weken in duitsland, een hoeve gerund door 2 dames en praktische opstart hulp bij mijn inkomsten en schulden door zijn team.

Wat ik daar kreeg was onbetaalbaar, ik werd weer gezien als mens, een luisterend oor zonder oordeel, praktische hulp en ik kreeg de ruimte om te huilen en flink te rouwen. Maar wat ik daar vooral (her)vond was menselijkheid, hoop, vertrouwen en de kracht om door te vechten, omdat ik meer verdiende dan de situatie waar ik inzat. Ik voelde me eindelijk gezien en gehoord als mens in plaats van een complexe case of nummer. Het duurde echter nog jaren voor ik aan het echte verwerken toekwam door druk van buitenaf.

Zelf heb ik fibromyalgie, C-PTSS en COPD waardoor het voor mij lastig is om een “normale fulltime baan” te heb. Van de buitenkant is niet te zien dat ik met beperkingen leef en stuit daarom vaak op muren van onbegrip.Jaren in de “overleefstand” staan heeft fysiek  zijn sporen nagelaten. Ik moet heel sterk naar mijn lichaam luisteren qua belasting en rustperiodes en moet stress vermijden om verergering te voorkomen. Dat wil echter niet zeggen dat ik helemaal niks meer kan doen maar dat het maatwerk dient te zijn. Want mijn eigen levens-ervaringen en mijn achtergrond qua opleidingen maken mij een professioneel ervaringsdeskundige waar het tussen wal en schip vallen betreft,  en op die wijze zet ik mijn kennis en tijd nu binnen mijn mogelijkheden in voor ONS Kantelhuis. Nu vooral nog door het bieden van een begripvol luisterend oor en praktische adviezen, maar straks als ONS Kantelhuis gerealiseerd is ook als locatiehoeder en bestuurslid.

Sandra de Leeuw