De big WHY van Sandra

Toen ik na een relatie met een narcist en pathalogisch leugenaar alles kwijt was geraakt, kwam ik met mijn drie kinderen op staat te staan met een flinke schuld die hij had achtergelaten. Ik was in één klap alles kwijt, mijn huis, mijn bedrif en ook mijn inkomen. Voor mij brak toen de donkerste periode in mijn leven aan waarin ik tot het uiterste moest gaan van mijn krachten. Bloggen en van me afchrijven hield me toen op de been en iemand zag dat zielig hoopje mens door een van mijn razende blogs over het ware “sociale vangnet” hier in NL en bood me hulp aan in de vorm van een kostenloos verblijf van 2 weken in duitsland, een hoeve gerund door 2 dames van de kerk en praktische hulp bij mijn inkomsten en schulden door zijn team.

Wat ik daar kreeg was onbetaalbaar, ik werd weer gezien als mens, een luisterend oor zonder oordeel, praktische hulp en ik kreeg de ruimte om te huilen en flink te rouwen. Maar wat ik daar vooral (her)vond was menselijkheid, hoop, vertrouwen en de kracht om door te vechten, omdat ik meer verdiende dan de situatie waar ik inzat. Ik voelde me eindelijk gezien en gehoord als mens in plaats van een complexe case of nummer.

Stilletjes maakte ik toen een belofte dat als ik ooit weer er bovenop was, ik ook een dergelijke sanctuary wilde realiseren.

Het herstelproces was intensief en duurde jaren maar ik ben er uiteindelijk gekomen, mindfulness hield me op de been en bracht me voorbij de angst, schaamte en de schuldgevoelens. Ik ben door schade en schande wijs geworden, en heb dat inmiddels aangevuld met relevante studies. Want tijd en drive had ik voldoende.

In plaats van mijn kennis en ervaringsdeskundigheid te verkopen en ten gelde te maken, maak ik het liever van waarde in de win/win/win en dat is veelomvattender en overvloediger dan de door velen nog steeds nagestreefde win/win uit het oude paradigma.

Sandra de Leeuw