Kantelen oke, maar waar naar toe?

Ik heb zoeven de bankrekening van Stichting Herkansing geopend om te kijken of er wellicht een donnatie binnen is voor ONS KantelHuis. En ja hoor! 100,- van een lieve vriendin die anoniem wil blijven. (Joehoe… zie mij een rondedansje doen).
De teller staat nu op 6.617,- euro! Het bedrag op de bankrekening van Herkansing is echter hoger, daar staat de teller op ruim 7700 euro. Dat komt omdat ik iedere euro die ik namens Herkansing binnenhaal ook voor deze droom reserveer.

En iedere euro is welkom. Even dromen……
Als iedere sociaal kwetsbare Nederlander, die een uitkering heeft nu 1 euro zou overmaken, dan heb ik morgen het bedrag van 513.980 euro binnen!durf droom doe en deel fotoDus als het minimale bedrag van 5 euro – via Gofundme nu teveel is of je hebt geen creditcard, er kan ook rechtstreeks een bijdrage worden over gemaakt naar Stichting Herkansing NL 93 INGB 0000 7737 64 o.v.v. ONS KantelHuis.

Voor wie wil bijdragen op een andere wijze dan ‘slechts’ financieel. Hieronder een link naar een google doc waar je jouw naam en andere gegevens in kan vullen. Zodat ik je kan vinden als het zover is dat ONS KantelHuis gaat starten. docs.google.com/spreadsheets
Wat maakt toch dat ik deze kanteling zo graag wil realiseren?

Dat heeft te maken met alle kansen die ik zelf heb gehad om uit relationeel geweld, uit de armoede en uit de valkuil van angst en gevoel ‘niet goed genoeg te zijn’ te kunnen komen. Dat begon voor mij op de dag dat ik mezelf terug vond bij het Blijf van mijn Lijf huis. Letterlijk en figuurlijk. Daar stond ik dan, met mijn jongste kind in de buggy, een tas met kleren en verder niets. Mijn huis opgegeven, mijn ander twee kinderen veilig ondergebracht bij hun familie en met mijn jongste op weg naar een nieuw leven. Een leven die in het teken stond van meZelf weer vinden. Want ergens onderweg was ik meZelf kwijt geraakt. Bij het Blijf van mijn Lijf huis kreeg ik de ‘time out’ die ik nodig had en ik pakte alle kansen op die me werden aangeboden. Zo ben ik gestart met een cursus voor ‘verwerking van lichamelijke, geestelijke en seksuele mishandeling’. Ik greep alle kansen aan die er maar waren, want een ding was voor mij helder. Dit nooit meer! En niet in de eerste plaats voor mijZelf, maar voor mijn drie kinderen. Zij zouden dit nooit meer mogen meemaken.

Via hen, redde ik ook mijZelf. Dat heb ik later pas goed begrepen. Kiezen voor mijZelf was iets wat ik had afgeleerd. Want dat was, had ik begrepen, egoïstisch en van egoïstische kinderen houden mamma’s en pappa’s niet was de boodschap die ik had begrepen. Kiezen voor mijn kinderen kon ik wel. Gelukkig maar! Ik was en ben dankbaar voor de steun die ik toen kreeg en wilde ook weer iets terug kunnen geven. Dus toen ik inmiddels weer een eigen huisje had en mijn kinderen weer bij elkaar terug bij mij waren en er een oproep kwam voor deelnemers aan een allereerste cliëntenraad voor de vrouwenopvang, toen zei mijn hart direct Ja.. natuurlijk wil ik hieraan meedoen!

Meehelpen om de vrouwenopvang nog beter te maken voor al die vrouwen die onze steun zo hart nodig hebben. Want dat er ook dingen verbeterd konden worden, dat zag ik ook. Dit is inmiddels 20 jaar geleden. Nooit gedacht dat ik alles wat ik heb geleerd in de afgelopen 20 jaar zou samenlaten komen in zo’n prachtige en gewaagde droom.

De droom van ONS KantelHuis

dat gaat over kansen geven aan mensen die net zoals ik even een ‘time-out’ kunnen gebruiken en tijdens deze time-out ook aan de slag willen om een verandering in hun leven te realiseren. Dat hoeft niet direct, want soms is ‘eerst even rust‘ precies dat wat er nodig is. Ik geloof echter niet in ‘snelle’ oplossingen, dus stel ik mij een verblijf bij ONS KantelHuis voor als pakketten van 6 weken, die 3 x verlengt kunnen worden. Maximaal 4,5 maanden time-out. In deze tijd kan je dan van rust, naar leren hoe je de verandering kan zijn, via allerlei ‘tools’ die ik naar ONS KantelHuis wil halen. Tools zoals, leren hoe je een eigen voedselvoorziening kan opzetten, leren hoe je via zelfobservatie zicht kan krijgen op wat er nu tussen jou en de ander(en) nu gebeurd, leren hoe je met meditatie je eigen systeem kan vertragen, waardoor je geest tot rust kan komen, leren hoe je met je handen kan werken, van samen koken, zingen, dansen naar bouwen aan ONS KantelHuis of gewoon lekker creatief werken. En nog veel meer als het aan mij ligt. En weet je wat, het ligt ook aan mij :). Wil iemand eerder weer terug naar het eigen leven, dat kan natuurlijk ook.

Maar eerst heb ik jullie nodig voordat ONS KantelHuis er voor jullie kan zijn. Ik wil namelijk niet dat (door subsidie en fondsen afhankelijkheid) wanneer het huis er is, ook weer zou kunnen verdwijnen, omdat de geldstroom ophoud. Vandaar dat ik een locatie in eigendom van de Stichting Herkansing wil krijgen. En zoveel mogelijk zelfvoorzienend wil zijn. En zodra die locatie er is, dan verder met het Samen bouwen aan dit prachtige Opvanghuis Nieuwe Stijl.

En zo komt beetje voor beetje mijn droom dichterbij. ONS Kantelhuis. Een gewaagd plan om alle kennis rondom duurzaamheid, Tiny Houses, persoonlijke ontwikkeling en stappen voor herstel samen te laten komen in een fysieke ‘time out’ plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *